Атлетски Клуб Хајдук Маратон тим Кула. Милана Гроздића 11. Кула 25230. Основан 23.11.2009. године. Председник: Здравко Мишовић, Секретар: Бојан Самац, Управни одбор: Роберт Шахурић, Дејан Деспотовић, Дејан Шпадијер, Бојан Самац и Здравко Мишовић. Бројимо 41 регистрованог такмичара.

Контакт емаил: akhajdukkula@gmail.com
Wеб страница: www.trkaprijateljstva.rs

Трка пријатељства – Кула

trkaprijateljstva.rs

У претходних 12 година државни прваци у маратону 2014. године Драгана Шпехар, ултрамаратон Зоран Јанковић и Вељко Поповић. 2020. године на државним првенствима Србије златне медаље Катарина Похлод полумаратон и сребро 5000м, Никола Бурсаћ злато на 3000м, Милош Дајевић злато ултрамаратон на 50км, Вељко Поповић ултрамаратон 24х треће место и Крос екипа клуба 3 место у саставу Владимир Чанчаревић, Бранислав Срдић и Милош Дајевић. 2021. година почела у дворани на државном првенству Србије Никола Бурсаћ злато и бронза на 3000м и сребрна медаља на Балканском у дворани, Истанбул, Никола Бурсаћ.

Поред званичних првенствама у атлетици учествујемо и на многим уличним тркама, полумаратонима, маратонима, планинским тркама.

Наше активности су: једном недељно организујемо кулску лигу трчања, дужина 5км (већ 4 године). Организујемо од 2009. године једну од најбољих трка у Србији и региону Трка пријатељства Кула (5км и 10км, дечија трка ОШ на 800м) бавимо се хуманитарним радом и помажемо и организујемо одласке на друге трке и такмичења.

Планови за будућност: рад с децом и одраслима, јачање клуба на свим нивоима, бољи услови за тренинг и рад клуба, изгрдња трим стаза и тартан стазе.